TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Közel hatmilliárd forintból felépült a német Knorr-Bremse magyarországi haszonjármű üzletágának új gyártó- és fejlesztési bázisa Kecskeméten – jelentette be a pénteki ünnepélyes külsőségek között Lepsényi István, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója.

Hangsúlyozta: az összességében 1,4 milliárd forintos uniós és állami támogatással finanszírozott, közel 9 hektáron, zöldmezős beruházással kialakított 19 000 négyzetméteres komplexum a hatékonyság és a versenyképesség garanciája. Példaként említette, hogy egy blokkolásgátló berendezés (ABS) előállításához a modern létesítményben a korábbi egy nap helyett immár egyetlen műszak is elegendő.

Közölte: jelenleg is tart a régi kecskeméti üzem átköltöztetése a várhatóan 10,5 év alatt megtérülő új gyártó- és tesztrészlegbe, melynek kiszolgálását az eddigi 15 targonca helyett 8 is képes ellátni, miközben a beérkező több mint 220 millió alkatrészből évente mintegy 30 millió darab végterméket készítenek.

Szólt arról is, a korszerű épületegyüttes mintegy 3000 négyzetméterrel kisebb ugyan az eddiginél, ám átlátható és funkcionális belső terei miatt nem csak gazdaságosabban fenntartható, de jobban ki is használható, emiatt a réginél tágasabbnak tűnik.

A vezető a vállalat kecskeméti történetét összefoglalva emlékeztetett: a Knorr-Bremse első helyi üzeme még egy kukoricaföld helyén létesült és azóta is töretlen a gyár fejlődése. A válság idején megálmodott mostani beruházás bizonyítja: a német cégcsoport hosszú távon elkötelezte magát Magyarország és Kecskemét mellett. Lepsényi István szerint ez a megyeszékhely példaértékű befektetőbarát hozzáállásának is köszönhető.

Lepsényi István a rendezvényt megelőzően a város polgármesterével együtt leplezte le az új gyártó- és fejlesztőbázishoz vezető, Georg Knorr-ról elnevezett bekötőút utcanév-tábláját.

Zombor Gábor az ünnepségen úgy fogalmazott: az első önálló üzemét 110 éve Berlinben elindított gyáralapító egyike volt azoknak a klasszikus nagy német feltaláló-mérnököknek, akik nem csak az autóipar, de az egyetemes technológia ügyét is előre vitték.

Felidézte: a mostani beruházás 2013 áprilisában történt alapkőletételekor Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy a Knorr-Bremse a magyar ipar lakmuszpapírja, hiszen ha a társaság fejleszt, akkor rendben mennek a dolgok hazánkban.

A polgármester aláhúzta: a cég korszerű kecskeméti központja új iparterületet hozott létre, minőségi előrelépést jelent és újabb fejlesztési lehetőségek előtt nyit utat a megyeszékhelyen.     A müncheni központú Knorr-Bremse vállalatcsoport a vasúti és közúti járművek fékrendszereit gyártja, több mint száz éve élen jár e termékkör fejlesztésében, gyártásában és szervizelésében. Vasúti üzletágának termékei között megtalálhatók az intelligens ajtórendszerek, vezérlőkomponensek, klímaberendezések, ablaktörlők és peronajtók. A haszonjármű üzletág termékpalettáján egyaránt szerepelnek vezetőt támogató rendszerek, valamint az energiafelhasználás hatékonyságát növelő, így a fogyasztást csökkentő torziós lengéscsillapítók, hajtáslánccal kapcsolatos megoldások és sebességváltó vezérlőrendszerek.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.