2018. május 18. 17:14
mfor.hu

Áramkimaradás esetén sem kell tartani a kiporzástól.

Hét milliárd forintos beruházással modernizálták a Váci Cementgyárat, a tulajdonos szerint a projekttel a régió lakóinak életminősége is javulni fog.

A cementgyár madárnézetből A cementgyár madárnézetből

Ma adták át ünnepélyes keretek között a Duna-Dráva Cement Kft. gyárában a korábbinál is korszerűbb körülmények között folyhat a gyártási tevékenység, szem előtt tartva a környezet megóvását. Az anyavállalat, a HeidelbergCement Group fenntarthatósági célkitűzésének megfelelően része a stratégiának az ökológiai lábnyom csökkentése vagy a körkörös gazdaság ösztönzése - írta közleményében a vállalat.

A modernizációnak köszönhetően  gyár porkibocsátása minimális szintre csökkent, miközben klinkergyártó kapacitása és üzembiztonsága is növekedett. A fő cél a korábban használt elektrofilter korszerű, úgynevezett zsákos fliterre cserélése volt. A flter felel a kemencevonal portalanításáért. Az új szűrőrendszer nem engedi, hogy üzemzavar vagy áramkimaradás esetén kiporzás történjen. A Beremendi Cementgyárban már közel egy évtizede ezt a technológiát alkalmazzák.