1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Körülbelül 7500 embert tesz lapátra a Bank of America (BofA), miután lezárta a Countrywide Financial Corp. jelzáloghitelező cég felvásárlását.

A leépítés a két cég jelzáloghitelezési és biztosítási üzletágának alkalmazottai 12,5 százalékát érinti. A tervek szerint az összeolvadást július elsejére sikeresen befejezik, számol be az Associated Press.

A Charlotte-központú bank szerint azokon a területeken kell végrehajtani az elbocsátásokat, melyeken a két vállalat között átfedések vannak. A BofA a harmadik negyedévben értesíti az érintett alkalmazottakat.

A teljesen részvénycserés ügylet értéke januárban közel négymilliárd dollár volt, mely napjainkra 2,8 milliárd dollárra csökkent a Bank of America részvényeinek visszaesése miatt. Egy hónappal korábban a Fed engedélyezte az egyesülést, mellyel a BofA 25 százalékra növelheti részesedését a lakáshitelek piacán.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!