<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az internet történetének egyik legnagyobb adatlopását szenvedte el a Sony Corp. online játékhálózata. A feltételezések szerint mintegy 77 millió felhasználó neve, lakcíme és valószínűleg hitelkártya hozzáférése került illetéktelen kézbe.

A Sony április 19-én szerzett tudomást a PlayStation Network játékhálót ért támadásról és azonnal le is állította azt. Az adatlopásról azonban csak ezen a héten kedden tájékoztatta a nyilvánosságot.

A "jogosulatlan személy" neveket, címeket, email címeket, születési dátumokat, felhasználó neveket, jelszavakat, bejelentkezési kódokat és egyéb adatokat szerzett meg - közölte a Sony PlayStation blogja. A Sony szóvivője szerint több napos nyomozást követően derült ki, hogy felhasználói adatok kerültek illetéktelen kézbe.

A PlayStation játékhálót 2006 őszén helyezte üzembe a Sony. A szolgáltatás játékok, zeneszámok és filmek letöltését és PlayStation konzollal többszereplős online játékokban való részvételt tesz lehetővé díjfizetés ellenében. A Wedbush Securities becslése szerint a Sony évi 500 millió dollár bevételre tesz szert a szolgáltatással.

A portál a 2011. március 20-i állás szerint 77 millió, 90 százalékban európai és Egyesült Államokbeli felhasználóval rendelkezett.

A legnagyobb internetes biztonsági információs portál a SANS Institute kutatási igazgatója szerint valószínűleg az internet történetének legnagyobb adatlopásáról van szó.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.