2001. február 13. 11:00

Adamecz Péter, a Pénzügyminisztérium államtitkára a januári inflációs számok közzététele után úgy nyilatkozott a Bridge News-nak, hogy a PM prognózisa szerint 2001-ben az átlagos infláció 7% körül alakulhat.

Az élelmiszerek áremelkedése számottevő szerepet játszott az infláció meglódulásában, ugyanakkor ezen árufőcsoport részéről jelentősebb árnövelő hatás az év további részében már nem valószínűsíthető.

A forint árfolyamrendszerét várhatóan csak 2002-ben módosítják, a tőkepiac teljes liberalizálása az államtitkár megítélése szerint csak ezután várható.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.