<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Nyolcszázmillió forintos beruházással készülő hűtőház építését kezdte el pénteken Simontornyán a Hungaro Berry Kft.; a jelképes, első kapavágást Rosi Schmidberger, a cég egyik tulajdonosa végezte el.

Harnos Judit, a zalaegerszegi székhelyű, osztrák tulajdonú kft. vezetője  az MTI-nek elmondta: a kétezer négyzetméteres alapterületű hűtőházat május végén tervezik átadni. A kivitelező a balatonfenyvesi Feméta Kft. - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a létesítményben - ahol tizenöten állandóan, 30-40 fő pedig szezonálisan dolgozik majd - évente mintegy három-négyezer tonna meggyet és ugyanennyi bodzát hűtenek. A gyümölcsöt nyugat-európai feldolgozóknak szállítják.

Az épületben a 200 tonna kapacitású hűtőkamrák mellett egy korszerű csőhűtőrendszer is működik majd, amely óránként 150-200 tonna friss gyümölcsöt képes nulla Celsius fokra hűteni.
Mint mondta, azért esett a cég választása Simontornyára, mert a gyümölcs szállítási útvonalai szempontjából kedvező helyszín.

Harnos Judit a kft. terveiről szólva közölte, hogy a tavalyi, közel fél milliárdos árbevételt 2009-ben szeretnék megduplázni. A cégvezető szerint az élelmiszeripari partnereik a gazdasági válság ellenére optimisták, a magyar gyümölcs jó minősége miatt keresett a nyugat-európai piacon.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.