2p

Bőségesen megfizette a migránsos közvélemény-kutatást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Nagyon gyorsan kaszált nagyot a migrációs hullámon a Századvég. A Hvg.hu arról ír, hogy 2015-ben és 2016 elején három hónap alatt közel 800 millió forintot juttatott a cégcsoporthoz a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a migrációs krízissel kapcsolatos közvélemény-kutatásokra.

A megrendelés mindössze két hónappal azután jött, hogy az NFM 2015. októberében hatmilliárd forintos keretösszegű tanácsadói szerződést kötött a Századvéggel. "Új helyzet van, ez indokolja a kiegészítő szolgáltatás igénybevételét" - érveltek, amikor aláírták az új szerződést a Századvég Alapítvánnyal és a Századvég Gazdaságkutató konzorciumával.

Az újabb összegért a Századvégnek egy közvélemény-kutatást kellett csinálnia a migrációról az EU 28 országában, ezerfős mintán, és ki kellett elemeznie az eredményeket. Ha az NFM mindezt az eredeti keretszerződésben csináltatta volna meg a Századvéggel, akkor csak 47,1 millió forintba és óránkénti 31750 forintos tanácsadói díjba került volna, így viszont 230+561,8 millióba került.

Az NFM nem volt hajlandó kiadni a Hvg-nek a 800 millióért elkészült anyagokat, ezért a lap a TASZ segítségével bírósághoz fordult.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!