<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nem világos, mire ment el a pénz pontosan, de 54 milliót fizettek naponta. 

Az Innovációs és Technológiai minisztérium 8,2 milliárd forintos keretszerződést kötött a Mr. Oroszországként ismert Klaus Mangold üzletember tanácsadó cégével. A Palkovics László vezette tárca nem válaszolt az újságírói kérdésekre azzal kapcsolatban, hogy milyen tanácsok érnek nekik havi egymilliárd forintot, tudósított a hvg.hu.

Palkovics László. Fotó: MTI/Szigetváry ZsoltPalkovics László. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Bár évek óta fizetnek a minisztériumok tanácsadásért, most nagyságrendet léptek azzal, hogy nyolc hónapra ekkor összeget adtak ki. A Mangold Consulting GmbH tulajdonosát jó orosz kapcsolatai miatt nevezik Mr. Oroszországnak, ő korábban a paksi bővítés uniós elfogadtatásában is segítette a kormányt. Tanácsát 2013 óta kérik ki a Fidesz-kormányok.

A 8,2 milliárdos új szerződés a kormány honlapjára július 21-én feltöltött szerződéslistában található meg, amelyet a Momentum parlamenti képviselője, Tompos Márton tett közzé a Facebookon, kiemelve, hogy ez csaknem 54 millió forintos napidíjat jelent a cégnek.

A részletekkel kapcsolatban a hvg.hu kereste a minisztériumot, de választ nem kapott.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.