2017. október 3. 08:03

Több magyar több pihenésre többet költ. Medencében ázás helyett pedig most már inkább elbiciklizünk borozni.

Többen és többért tervezünk pihenni idén ősszel, derül ki Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketingmenedzsere válaszaiból, melyeket a Világgazdaság őszi trendeket firtató kérdésére adott.

forrás: hirado.hu

Eszerint az őszi foglalások száma 10 százalékkal nőtt, a foglalások értéke pedig 5-10 százalékkal, így az már átlagosan csaknem 72 ezer forintot tesz ki. Eközben a belföldi szállásdíjak 3-5 százalékkal drágultak, de ez még így is abszolút forgalomnövekedést jelent.

  • a kuponos, kedvezményes ajánlatok közül a négycsillagos wellness és a magasabb kategóriájú szálláshelyek ajánlatai a legnéépszerűbbek
  • külföldön pedig az olcsóbb New York-i, dubaji és thaiföldi utazási csomagok

A belföldi úticélok között ősszel már nem sikk a Balaton, ilyenkor megint Budapest kerül a középpontba, azt követi Eger, majd Hajdúszoboszló. Az őszi városnéző ajánlatok közül a kedvenc Prága, Róma és Barcelona.

Szilveszteri, karácsonyi utakat csak később kezdünk el foglalni, most még mindenki az október 23-i hosszú hétvégére koncentrál, azt átlagosan 86 ezer forintból oldják meg - jellemzően mindenki viszi a családot is.

Hódít az élményturizmus, a vendégek igénylik a szállodán és az adott településen kívüli élményeket is. A szálláshelyek ezért komplett programcsomagokat kínálnak, a bor- és gasztroturizmus mellett a kerékpáros turizmus is fejlődik.

Felismerhető az is, hogy a szállodák egyre kevésbé kínálnak kuponokat, inkább a minőségi kínálatot teszik elérhetővé szélesebb rétegek számára. A kereslet élénkülésével a legtöbb helyen – hosszú idő után – nőttek a szobaárak, amire a jelentősen emelkedő munkaerőköltségek miatt csökkenő jövedelmezőségű szálláshelyeknek égető szükségük volt.

mfor.hu