2013. május 23. 07:46

A magas költségek és a pénzügyi veszteségek miatt az amerikai Ford úgy döntött, hogy bezárja az Ausztráliában található 2 gyárát.

Az első üzemet 1925-ben alapította a Ford az országban, és most 9 évtizeddel később, 2016 októberében bezárja a jelenlegi 2 üzemét.

A Ford, ami a Toyota és a GM után a harmadik legnagyobb gyártó Ausztráliában, 578 millió amerikai dolláros veszteséggel zárt az elmúlt 5 évben.

A Ford szerint egyszerűen olcsóbb importálni az országba, mint helyben legyártani a járműveket, amihez köze van az ausztrál dollár erősödésének is.

Az elmúlt hónapban a General Motors 18 százalékos, azaz 500 fős leépítést eszközölt Ausztráliában, szintén a magas költségek miatt.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.