2012. június 28. 12:55

A gazdasági válság miatt májusban folytatódott a lemorzsolódás az Európai Unió haszongépjármű-piacán; a csökkenés a legnagyobb mértékű volt 2009 óta, Magyarországon viszont növekedést regisztrált az ACEA szakmai szövetség.

A csütörtökön közzétett adatok szerint májusban - az autóbuszokat is beleértve - 146 ezer járművet helyeztek újonnan forgalomba az Európai Unióban, 17,8 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Az első öt hónapban a visszaesés 11,8 százalékos volt.

A jelentősebb piacok közül csupán Nagy-Britanniában nőtt - 10 százalékkal -az újonnan üzembe helyezett haszonjárművek száma, miközben Spanyolországban 27,4 százalékkal, Olaszországban 42,4 százalékkal, Franciaországban 22,1 százalékkal, Németországban 13,6 százalékkal kevesebbet helyeztek forgalomba.

Magyarországra vonatkozóan 6,1 százalékos növekedést mutatott ki az ACEA májusban, és 6 százalékos bővülést az első öt hónapban az egy évvel korábbihoz képest.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.