<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Az agglomerációs piacvesztéssel kapcsolatban tárgyal a BKV a Volánbusszal, amely 320 járművezetőt mindenképpen át szeretne venni - közölte a BKV vezérigazgatója szerdán Budapesten.

Bolla Tibor a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt újságíróknak kérdésre válaszolva elmondta, folyik a vizsgálat az agglomerációs piacvesztéssel kapcsolatban, és tárgyalnak a Volánbusszal a dolgozók nagy részének átvételéről. A tárgyalások nem zárultak le, így nem tudni, hogy mekkora mértékű lehet az elbocsátás - közölte. Hozzátette: 320 buszvezetőről - akiket a Volánbusz mindenképpen át szeretne venni -, valamint az érintett karbantartó és kiszolgáló személyzetről van szó.

Kifejtette: ha további teljesítményt veszít a BKV, akkor nem lehet elkerülni azt sem, hogy ehhez igazítsa a létszámát. Arra kérték a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), a tenderértékelésnél úgy tárgyaljon a pályázókkal, hogy a BKV kapacitásvesztése miatt elküldendő dolgozókat az új szolgáltatónak át kelljen vennie. Ha nem lesz további kapacitásvesztése a BKV-nak, akkor elkerülhető a csoportos létszámleépítés - mondta Bolla Tibor.

A 900 leépítendő munkavállalóról szóló sajtóinformációkkal kapcsolatban azt mondta: ha az összes agglomerációs és nem agglomerációs tendert sikeresen le tudná zárni a BKK, és autóbuszok is érkeznének, akkor mindez valóban több száz munkavállalót is érinthetne. Ez közel lehet ahhoz a számhoz, amely megjelent a sajtóban, de jelenleg az egy kitalált szám - tette hozzá.

A Népszabadság kedden azt írta, hogy a BKV az idén hozzávetőleg 900 munkavállaló kiszervezésével és elbocsátásával számol, ami a buszágazatban dolgozók több mint negyede. A Volánbusz várhatóan átvesz 320 járművezetőt, de a lemorzsolódást is beleszámítva az idén legalább 500-550 ember elbocsátásával számol a BKV - tette hozzá a lap.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.