2016. január 12. 04:22

Az év végi gyengébb teljesítmény után az első héten már jobb számokat hozott az RTL Klub, de igazán csoporthoz tartozó két kábeltévé, a Cool és a F+ remekelt.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Az év eleje ezúttal a megszokottnál mozgalmasabbnak ígérkezik, hiszen a korábbi években január elején jellemzően új műsorokról, vagy más komoly változásról sem tudtunk beszámolni. Most viszont mind a TV2-nél, mind a közmédiánál "belecsaptak a lecsóba". A TV2 hétfői bejelentése szerint ugyanis távozik a tartalomért felelős kreatív igazgató. Shadia Nugud 2015. március 2-ától töltött be igazgatói pozíciót a médiavállalatnál. A lépés azt jelzi, hogy a január elejétől regnáló új vezető, Dirk Gerkens gyorsan magához ragadta az egyik legfontosabb feladatkört, és várhatóan a vállalat kulcspozícióiban több személycsere is lesz még a következő időszakban.

Eközben a közmédia két ismert arcától válik meg, ugyanis Jakupcsek Gabriella és Csiszár Jenő is lekerül a képernyőről. Előbbi a Duna TV egyik legsikeresebb délutáni műsorát is vezette eddig. A társaság közleménye szerint Dióssy Klári, a Család-Barát című műsor eddigi háziasszonya lesz a Ridikül új műsorvezetője. A Magyarország, szeretlek című vetélkedő is új csapatkapitányokat kap, Jakupcsek Gabriellát és Csiszár Jenőt Tatár Csilla illetve Harsányi Levente váltja.

Az RTL-nél ehhez képest minimális a változás, némileg ugyanis hátrébb tolódnak az esti műsorok. Ennek megfelelően a Barátok közt 20.50-kor kezdődik majd, A mentalista, a Szulejmán és a Válótársak 21.25-re kerül.

Az RTL Klub talán legfontosabb műsora továbbra is a Barátok közt, amit jelez az is, hogy a műsor visszatérése segített a csatornának a nézők megtartásában. A sorozat négy epizódja is bekerült a hét öt legnézettebb műsora közé, de az Éjjel-nappal Budapest sincs messze elmaradva a belső versenytárstól.

Ezeknek a műsoroknak köszönhetően a hétköznapokon már sikerült a piacvezetőnek az átlagos hétköznapi értékekhez közelíteni, igaz a hétvégi számok egyelőre nem alakultak jól. Hétköznapokon esténként (19 és 23 óra között) a tévék előtt ülők ötöde követte az RTL-t a 18-49 évesek közül, ezzel szemben hétvégén 12, illetve 14 százalékos közönségarányt értek el. Különösen a szombat volt érdekes, amikor az RTL Klub a Gyűrűk ura trilógia egyik részétől remélt sok nézőt, a TV2 viszont egy ősrégi Bujtor filmmel, a Pogány madonnával keresztülhúzta a számításukat, és megnyerte az idősávját. Vasárnap pedig a Szállító című sorozat részét előzte be a Sherk három.

Így 2016 első hetében a 18-49-es korcsoportban 19-23 óra között öt estét az RTL Klub nyert meg, míg egy döntetlen mellett egy főműsoridőt a TV2 is elvitt. Az RTL Klub műsorait átlagban a készüléket nézők átlagosan 17,7 százaléka követte, míg a TV2 esetében ugyanez a mutató 10 százalékos volt. A középmezőnyben most a F+ (6,9% SHR) tört előre, de szorosan a nyomában volt a Cool (6,7% SHR) is. Tőlük messze leszakadva zárta a sort a Viasat3 (3,3% SHR) és a Duna TV(2,9% SHR).

mfor.hu