2009. április 27. 06:14

Jelentősen átalakulhat a könyvvizsgáló, tanácsadó cégek piaca a következő egy-két évben a Napi Gazdaság által megkérdezett szakértők szerint, akik úgy vélik: kettős nyomás alá kerülnek a könyvvizsgálók, hiszen több feladatuk lesz, ám ezeket rövidebb határidővel és valószínűleg alacsonyabb díjszabás mellett kell majd elvégezniük.

A lap szerint a gazdasági válság okozta vihar nyertesei az úgynevezett feltörekvő cégek, vagyis a Big 4 (a négy legnagyobb könyvvizsgáló, a Deloitte, az Ernst & Young, a KPMG és a PricewaterhouseCoopers ) utáni társaságok lehetnek, amelyek éppen a Big 4 rovására javíthatnak pozíciójukon. Ezek a cégek ugyanis a legnagyobbakhoz mérhető minőségű munkát tudnak végezni, ugyanakkor jóval alacsonyabb díjazással működnek, ami jelentős fegyvertény lehet, hiszen a vállalatok kiadáscsökkentő intézkedései a könyvvizsgálat és tanácsadás díjait is érintik.

A szakértők szerint ugyanakkor a legnagyobb, tőzsdén is jegyzett vállalatok továbbra is elkötelezetten ragaszkodnak majd a Big 4 valamelyikéhez.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.