<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Jelentősen átalakulhat a könyvvizsgáló, tanácsadó cégek piaca a következő egy-két évben a Napi Gazdaság által megkérdezett szakértők szerint, akik úgy vélik: kettős nyomás alá kerülnek a könyvvizsgálók, hiszen több feladatuk lesz, ám ezeket rövidebb határidővel és valószínűleg alacsonyabb díjszabás mellett kell majd elvégezniük.

A lap szerint a gazdasági válság okozta vihar nyertesei az úgynevezett feltörekvő cégek, vagyis a Big 4 (a négy legnagyobb könyvvizsgáló, a Deloitte, az Ernst & Young, a KPMG és a PricewaterhouseCoopers ) utáni társaságok lehetnek, amelyek éppen a Big 4 rovására javíthatnak pozíciójukon. Ezek a cégek ugyanis a legnagyobbakhoz mérhető minőségű munkát tudnak végezni, ugyanakkor jóval alacsonyabb díjazással működnek, ami jelentős fegyvertény lehet, hiszen a vállalatok kiadáscsökkentő intézkedései a könyvvizsgálat és tanácsadás díjait is érintik.

A szakértők szerint ugyanakkor a legnagyobb, tőzsdén is jegyzett vállalatok továbbra is elkötelezetten ragaszkodnak majd a Big 4 valamelyikéhez.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.