1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Jelentősen átalakulhat a könyvvizsgáló, tanácsadó cégek piaca a következő egy-két évben a Napi Gazdaság által megkérdezett szakértők szerint, akik úgy vélik: kettős nyomás alá kerülnek a könyvvizsgálók, hiszen több feladatuk lesz, ám ezeket rövidebb határidővel és valószínűleg alacsonyabb díjszabás mellett kell majd elvégezniük.

A lap szerint a gazdasági válság okozta vihar nyertesei az úgynevezett feltörekvő cégek, vagyis a Big 4 (a négy legnagyobb könyvvizsgáló, a Deloitte, az Ernst & Young, a KPMG és a PricewaterhouseCoopers ) utáni társaságok lehetnek, amelyek éppen a Big 4 rovására javíthatnak pozíciójukon. Ezek a cégek ugyanis a legnagyobbakhoz mérhető minőségű munkát tudnak végezni, ugyanakkor jóval alacsonyabb díjazással működnek, ami jelentős fegyvertény lehet, hiszen a vállalatok kiadáscsökkentő intézkedései a könyvvizsgálat és tanácsadás díjait is érintik.

A szakértők szerint ugyanakkor a legnagyobb, tőzsdén is jegyzett vállalatok továbbra is elkötelezetten ragaszkodnak majd a Big 4 valamelyikéhez.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!