TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2014. április 4. 12:31

Több repülőgépet szállított le megrendelőinek az amerikai Boeing, mint az európai Airbus az év első három hónapjában - derült ki a két gyártó MTI-hez eljuttatott kimutatásaiból.

A Boeing 161 gépet szállított a megrendelőinek, ezek közül 115 keskenytörzsű 737-es volt, de átadtak 4 darab 747-est, 24 darab 777-est és 18 darab 787-est is. A gyártó arról nem számolt be közleményében, hogy ebben az időszakban hány megrendelést kapott az egyes típusaira.

Az Airbus az összesítések szerint amerikai versenytársánal hússzal kevesebb, 141 gépet adott át az üzemeltetőknek az év első három hónapjában, a legsikeresebb az A320-as típuscsalád volt.

A toulouse-i gyártó közleményében kitért arra is, hogy az első negyedévben 103 megrendelést kaptak, rendelésállományuk március 31-én 5521 darabos volt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.