1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A British Airways (BA) szerint elképzelhető, hogy ajánlatot tesznek a spanyol légitársaságra. A vállalat közeledett számos magánbefektető vállalathoz, hogy konzorciumot hozzanak létre az ajánlat menedzselésére.

Azonban a brit légitársaság - mely jelenleg is birtokolja az Iberia tíz százalékát - elutasította, hogy egyedül tegyen ajánlatot a spanyol vállalatra, írja a BBC News.

Az Iberia múlt hónapban közölte, hogy a Texas Pacific Group magánbefektető vállalat 3,4 milliárd eurós ajánlatot tett a vállalatra.

A BA bejelentésére azt követően került sor, hogy a német Lufthansa hasonló érdeklődést mutatott a spanyol légitársaság iránt. Az Iberia megvásárlása stratégiai szempontból fontos szerepet játszana a légitársaság életében - közölte akkor a legnagyobb német légitársaság szóvivője.

Az eladással kapcsolatos híresztelések során az Iberia részvényeinek ára közel 80 százalékkal erősödött az elmúlt hat hónapban.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!