1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A CB Richard Ellis (CBRE) bejelentette, hogy megállapodott a holland ING Csoporttal, hogy 940 millió dollár készpénzért megvásárolja annak ingatlanmenedzsment (ING REIM) ágazatát - közölte a vásárló ingatlan tanácsadó társaság magyarországi leányvállalata.

Az ügylet az ING REIM szinte minden érdekeltségét érinti Európában és Ázsiában, beleértve a Clarion Real Estate Securities (CRES), az ING amerikai befektetési menedzsment társaságát is. Az ügylet nem érinti ugyanakkor az ING amerikai befektetési részlegét.

A CBRE által megvásárolt ING REIM portfólió értéke a múlt év utolsó napján nagyjából 59,8 milliárd dollárt tett ki. Ebből 29,5 milliárd Európából, 5,1 milliárd dollár Ázsiából származott, illetve 19,4 milliárd dollár tőzsdén szereplő értékpapírokban, 5,8 milliárd dollár pedig globális alapokban állt. A CBRE Investor által kezelt vagyon 37,6 milliárd dollár volt 2010. december 31-én.

"Az ING REIM jelentős ingatlan-portfólióval rendelkezik Magyarországon, így biztosak vagyunk benne, hogy a két cég szakértelmére és tapasztalatára építve együttműködésünk mindenki hasznára lesz" - idézi a közlemény Konthur Adriennet, a CBRE budapesti ügyvezetőjét.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!