2011. február 22. 16:08

A CB Richard Ellis (CBRE) bejelentette, hogy megállapodott a holland ING Csoporttal, hogy 940 millió dollár készpénzért megvásárolja annak ingatlanmenedzsment (ING REIM) ágazatát - közölte a vásárló ingatlan tanácsadó társaság magyarországi leányvállalata.

Az ügylet az ING REIM szinte minden érdekeltségét érinti Európában és Ázsiában, beleértve a Clarion Real Estate Securities (CRES), az ING amerikai befektetési menedzsment társaságát is. Az ügylet nem érinti ugyanakkor az ING amerikai befektetési részlegét.

A CBRE által megvásárolt ING REIM portfólió értéke a múlt év utolsó napján nagyjából 59,8 milliárd dollárt tett ki. Ebből 29,5 milliárd Európából, 5,1 milliárd dollár Ázsiából származott, illetve 19,4 milliárd dollár tőzsdén szereplő értékpapírokban, 5,8 milliárd dollár pedig globális alapokban állt. A CBRE Investor által kezelt vagyon 37,6 milliárd dollár volt 2010. december 31-én.

"Az ING REIM jelentős ingatlan-portfólióval rendelkezik Magyarországon, így biztosak vagyunk benne, hogy a két cég szakértelmére és tapasztalatára építve együttműködésünk mindenki hasznára lesz" - idézi a közlemény Konthur Adriennet, a CBRE budapesti ügyvezetőjét.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.