2011. február 22. 16:08

A CB Richard Ellis (CBRE) bejelentette, hogy megállapodott a holland ING Csoporttal, hogy 940 millió dollár készpénzért megvásárolja annak ingatlanmenedzsment (ING REIM) ágazatát - közölte a vásárló ingatlan tanácsadó társaság magyarországi leányvállalata.

Az ügylet az ING REIM szinte minden érdekeltségét érinti Európában és Ázsiában, beleértve a Clarion Real Estate Securities (CRES), az ING amerikai befektetési menedzsment társaságát is. Az ügylet nem érinti ugyanakkor az ING amerikai befektetési részlegét.

A CBRE által megvásárolt ING REIM portfólió értéke a múlt év utolsó napján nagyjából 59,8 milliárd dollárt tett ki. Ebből 29,5 milliárd Európából, 5,1 milliárd dollár Ázsiából származott, illetve 19,4 milliárd dollár tőzsdén szereplő értékpapírokban, 5,8 milliárd dollár pedig globális alapokban állt. A CBRE Investor által kezelt vagyon 37,6 milliárd dollár volt 2010. december 31-én.

"Az ING REIM jelentős ingatlan-portfólióval rendelkezik Magyarországon, így biztosak vagyunk benne, hogy a két cég szakértelmére és tapasztalatára építve együttműködésünk mindenki hasznára lesz" - idézi a közlemény Konthur Adriennet, a CBRE budapesti ügyvezetőjét.

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!