2017. február 24. 05:40

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. és a Pannónia Nyugdíjpénztár konzorciuma nyerte a Dimenzió Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesület biztosítási állományának átruházására kiírt tendert - közölte a CIG Pannónia Életbiztosító csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az átruházás véglegesítéséhez szükséges szerződést a következő napokban kötik meg. A biztosítási állományok tényleges átadására a Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyét követően kerülhet sor.

A CIG tájékoztatása szerint a közel 41 milliárd forint biztosítástechnikai tartalékkal rendelkező nyugdíjkiegészítő biztosítási állományt a Pannónia Nyugdíjpénztár, a valamivel több mint 2 milliárd forint életbiztosítási és további 0,4 milliárd forint nyugdíjkiegészítő biztosítási járadékos állományt a CIG Pannónia Életbiztosító veszi át.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) honlapján olvasható tájékoztatás szerint a 2016. december 8-án kiírt nyilvános ajánlati felhívásra érkezett több érvényes ajánlat közül választották ki a biztosítottak szempontjából a legkedvezőbb pályázatot benyújtó konzorciumot.

A PSFN hangsúlyozza, hogy az ügyfeleknek az állományátruházással kapcsolatban jelenleg nincs teendőjük, a további lépésekről a felügyeleti biztosok folyamatos tájékoztatást nyújtanak. Az állományátruházás folyamatának lezárását követően a nyertes konzorcium értesítést küld valamennyi érintett számára.

Kiemelték, hogy az ügyfeleket az állományátruházás következtében semmilyen költség, illetve díj nem terheli.

Az MNB tavaly november visszavonta a Dimenzió Biztosító Egyesület tevékenységi engedélyét, az indoklás szerint a fenntarthatatlan üzleti modellből következő, nem orvosolt tőkeproblémák miatt. Egyúttal kezdeményezte az egyesület állományának átruházását, amelynek lebonyolításával a PFSN által kirendelt felügyeleti biztost bízta meg.

Az akkori tájékoztatás szerint az egyesület tagjainak megtakarításai rendelkezésre állnak, kár az ügyfeleket nem érte.

A Dimenzió egyesület piaci részesedése viszonylag csekély, mindössze 0,7 százalékos volt az életbiztosítási piacon, az ügyfélszerződések száma néhány tízezres.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.