<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. és a Pannónia Nyugdíjpénztár konzorciuma nyerte a Dimenzió Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesület biztosítási állományának átruházására kiírt tendert - közölte a CIG Pannónia Életbiztosító csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az átruházás véglegesítéséhez szükséges szerződést a következő napokban kötik meg. A biztosítási állományok tényleges átadására a Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélyét követően kerülhet sor.

A CIG tájékoztatása szerint a közel 41 milliárd forint biztosítástechnikai tartalékkal rendelkező nyugdíjkiegészítő biztosítási állományt a Pannónia Nyugdíjpénztár, a valamivel több mint 2 milliárd forint életbiztosítási és további 0,4 milliárd forint nyugdíjkiegészítő biztosítási járadékos állományt a CIG Pannónia Életbiztosító veszi át.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) honlapján olvasható tájékoztatás szerint a 2016. december 8-án kiírt nyilvános ajánlati felhívásra érkezett több érvényes ajánlat közül választották ki a biztosítottak szempontjából a legkedvezőbb pályázatot benyújtó konzorciumot.

A PSFN hangsúlyozza, hogy az ügyfeleknek az állományátruházással kapcsolatban jelenleg nincs teendőjük, a további lépésekről a felügyeleti biztosok folyamatos tájékoztatást nyújtanak. Az állományátruházás folyamatának lezárását követően a nyertes konzorcium értesítést küld valamennyi érintett számára.

Kiemelték, hogy az ügyfeleket az állományátruházás következtében semmilyen költség, illetve díj nem terheli.

Az MNB tavaly november visszavonta a Dimenzió Biztosító Egyesület tevékenységi engedélyét, az indoklás szerint a fenntarthatatlan üzleti modellből következő, nem orvosolt tőkeproblémák miatt. Egyúttal kezdeményezte az egyesület állományának átruházását, amelynek lebonyolításával a PFSN által kirendelt felügyeleti biztost bízta meg.

Az akkori tájékoztatás szerint az egyesület tagjainak megtakarításai rendelkezésre állnak, kár az ügyfeleket nem érte.

A Dimenzió egyesület piaci részesedése viszonylag csekély, mindössze 0,7 százalékos volt az életbiztosítási piacon, az ügyfélszerződések száma néhány tízezres.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.