2009. szeptember 29. 05:36

A Világgazdaság információ szerint a november 19-től felszabaduló rádiófrekvenciák megszerzésére kiírt pályázaton a Sláger Rádió által használt frekvenciára három másik pályázó mellett a Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt. is jelentkezett. A Danubius frekvenciájára szintén négyen pályáznak.

Összesen nyolc, frekvenciánként négy-négy pályázat érkezett a jelenleg a Sláger és a Danubius által használt országos kereskedelmi rádiófrekvenciák megszerzésére vonatkozó kiírásra hat társaságtól a tegnap délutáni beadási határidőig – tájékoztatta a Világgazdaságot az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT). A győzteseket a testület várhatóan a november 4-i ülésén hirdeti ki. A november 19-től felszabaduló hullámsávokat hét évre szerezheti meg a két nyertes; a koncessziók – igény esetén – újabb öt évre meghosszabbíthatók.

A frekvenciákért az első évben 350–700 millió forintot, a másodiktól pedig évi 200 milliót plusz az árbevétel legalább 8 százalékát kell az új tulajdonosoknak fizetni.

A Danubius frekvenciájára a Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt., a Lánchíd Kereskedőház által létrehozott Advenio Műsorszolgáltató Zrt.,  Márton Dávid, a Rádió1 alapítója által bejegyzett Zene Rádió Országos Kereskedőház Zrt., valamint a Rádió Juventus Műsorszolgáltató Zrt. pályázik.

A Sláger frekvenciájára a Sláger Rádió Zrt., az – Est Media Group és a tulajdonában lévő Radiocafé 98.6 által alkotott – FM1 Konzorcium, a Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt., valamint a Zene Rádió Országos Kereskedőház Zrt. pályázik, írja a Világgazdaság.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.