2009. szeptember 29. 05:36

A Világgazdaság információ szerint a november 19-től felszabaduló rádiófrekvenciák megszerzésére kiírt pályázaton a Sláger Rádió által használt frekvenciára három másik pályázó mellett a Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt. is jelentkezett. A Danubius frekvenciájára szintén négyen pályáznak.

Összesen nyolc, frekvenciánként négy-négy pályázat érkezett a jelenleg a Sláger és a Danubius által használt országos kereskedelmi rádiófrekvenciák megszerzésére vonatkozó kiírásra hat társaságtól a tegnap délutáni beadási határidőig – tájékoztatta a Világgazdaságot az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT). A győzteseket a testület várhatóan a november 4-i ülésén hirdeti ki. A november 19-től felszabaduló hullámsávokat hét évre szerezheti meg a két nyertes; a koncessziók – igény esetén – újabb öt évre meghosszabbíthatók.

A frekvenciákért az első évben 350–700 millió forintot, a másodiktól pedig évi 200 milliót plusz az árbevétel legalább 8 százalékát kell az új tulajdonosoknak fizetni.

A Danubius frekvenciájára a Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt., a Lánchíd Kereskedőház által létrehozott Advenio Műsorszolgáltató Zrt.,  Márton Dávid, a Rádió1 alapítója által bejegyzett Zene Rádió Országos Kereskedőház Zrt., valamint a Rádió Juventus Műsorszolgáltató Zrt. pályázik.

A Sláger frekvenciájára a Sláger Rádió Zrt., az – Est Media Group és a tulajdonában lévő Radiocafé 98.6 által alkotott – FM1 Konzorcium, a Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt., valamint a Zene Rádió Országos Kereskedőház Zrt. pályázik, írja a Világgazdaság.