2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszáról szóló szerződésről tárgyalt Veres János Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával szerdán Moszkvában.

A pénzügyminiszter a megbeszélést követően magyar újságíróknak elmondta: a február 28-án aláírt kormányközi megállapodást konkretizáló szerződés kérdéseiről jövő hónapban tartják a következő megbeszélést, és a dokumentumot reményei szerint még ebben a félévben aláírják.

Kérdésre válaszolva elmondta: nem érintené Magyarországot, ha Ausztria kimaradna a Déli Áramlatból. A Gazprom és az OMV állítólagos nézeteltéréseit hétfőn szellőztette meg a Kommerszant című orosz gazdasági lap, de az OMV szóvivője még aznap tagadta az MTI-nek nyilatkozva, hogy bármiféle vita lenne közöttük.

Ugyancsak kérdésre Veres János kifejtette: Európa nem veszi rossznéven Magyarországtól, hogy csatlakozott a Déli Áramlathoz, mert ezt az energiabiztonság érdekében tett lépésnek tekinti. Mint hozzátette, ezt hangsúlyozta Andris Piebalgs, az EU energiaügyi biztosa is minapi találkozójukon.

Veres János, aki egyszersmind a magyar-orosz kormányközi vegyes bizottság magyar társelnöke, szerdán este Moszkvában találkozik Leonyid Rejmannal, a testület orosz társelnökével.

Ezt követően a magyar pénzügyminiszter Üzbegisztánba utazik, ahol a kettős adózás elkerüléséről ír alá megállapodást. Erről elmondta: úgy tűnik, lökést adhat a gazdasági kapcsolatoknak a megállapodás létrejötte, mert Magyarországon vannak üzletemberek, akik jól ismerik az üzbég piacot, és az adóhelyzet tisztázására várnak ahhoz, hogy arrafelé kiterjesszék tevékenységüket.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!