TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az USA jegybankja a Fed fél százalékos kamatvágás mellett döntött

A piacokat alaposan meglepve Alan Greenspan a Fed elnök fél százalékos kamatcsökkentést jelentett be! Az overnight kamatok így 6%-os szintre csökkentek. A lépés válaszként értékelhető az elmúlt időszak amerikai makrogazdasági adataira, amelyek mind az USA gazdaságának lehülését mutatták.

Többen ezen okok miatt, köztük Soros György magyar származású amerikai befektető a "kemény földet érés" szerinti forgatókönyvet követő konjunktúralanyhulást jósol az Egyesült Államok számára, vagyis a túl gyors gazdasági lassulás következtében recesszióba csaphat át az amerikai gazdaság.

A lépés azért volt meglepő, mivel a december végén lezajlott rendes ülésén a FED nyílt piaci bizottsága nem lépett. Így az elemzők többsége csak a január végi üléstől vártak változást, és a többség inkább csak 25 bázispontos csökkentésre számított.

A lépést követően a tőzsdék szárnyalásba kezdtek, a dollár az euróval szemben 0,935 szintre erősödött.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.