1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Az amerikai FedEx Corp. európai terjeszkedésének támogatásához megvásárolja a holland TNT Express NV gyorsposta szolgáltató vállalatot.

Az amerikai United Parcel Service Inc. két évvel ezelőtt tett közel 7 milliárd dolláros felvásárlási kísérlete a versenyhivatali engedélyen bukott meg. A FedEx felvásárlási szándékáról kiadott közleményében annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a versenyjogi aggályokat időben és megfelelő módon kezelni tudja.

A FedEx 4,4 milliárd eurót (4,8 milliárd dollár) fizetne a holland vállalatért. A 8 eurós árfolyamon tett ajánlat 33 százalékkal haladja meg a TNT részvényének április 2-i 6 eurós árfolyamát.

A FedEx tájékoztatása szerint a TNT felügyelőbizottsága elfogadta a készpénzes kivásárlási ajánlatot. A TNT 14,7 százalékos részvénypakettjével rendelkező holland PostNL NV levélkézbesítő vállalat is támogatásáról biztosította az üzletet.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!