2014. november 10. 12:22

A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte, hogy a GARHARTT Invest 2014. Zrt. irányítást szerezzen a Market Építő Zrt., a Market International Zrt. és a Market Épületszerviz Karbantartó Kft. felett - áll a Versenyhivatal közleményében.

A GVH közleménye szerint a GARHARTT Zrt. és a Market-csoport különböző piacokon tevékenykedik, így az összefonódás nem jár együtt horizontális hatással.

szerk: a GARHARTT Zrt. Garancsi Istváné, aki egyebek mellett a Videoton futballcsapatának tulajdonosa is, és érdekeltségébe tartozik a Duna Bank, vagyis a korábbi Duna Takarék. 

A Versenyhivatal további hatásokat sem azonosított, mert

  • a GARHARTT Zrt. az elmúlt két évben ténylegesen nem végzett ingatlanberuházási-ingatlanhasznosítási tevékenységet,
  • a Market-csoport piaci részesedése az építőipari kivitelezés magyarországi forgalmából nem érte el a 30 százalékos mértéket.

Mindezek figyelembevételével a GVH engedélyezte a tranzakciót.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.