2014. november 10. 12:22

A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte, hogy a GARHARTT Invest 2014. Zrt. irányítást szerezzen a Market Építő Zrt., a Market International Zrt. és a Market Épületszerviz Karbantartó Kft. felett - áll a Versenyhivatal közleményében.

A GVH közleménye szerint a GARHARTT Zrt. és a Market-csoport különböző piacokon tevékenykedik, így az összefonódás nem jár együtt horizontális hatással.

szerk: a GARHARTT Zrt. Garancsi Istváné, aki egyebek mellett a Videoton futballcsapatának tulajdonosa is, és érdekeltségébe tartozik a Duna Bank, vagyis a korábbi Duna Takarék. 

A Versenyhivatal további hatásokat sem azonosított, mert

  • a GARHARTT Zrt. az elmúlt két évben ténylegesen nem végzett ingatlanberuházási-ingatlanhasznosítási tevékenységet,
  • a Market-csoport piaci részesedése az építőipari kivitelezés magyarországi forgalmából nem érte el a 30 százalékos mértéket.

Mindezek figyelembevételével a GVH engedélyezte a tranzakciót.

mfor.hu

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!