3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése értelmében a Shell Hungary Zrt. megtévesztette a fogyasztókat, amikor a Shell FuelSave Euro 95 és Diesel üzemanyagokat népszerűsítő kampányában azt ígérte, hogy a termékek használatával fogyasztáscsökkentés érhető el. Jogsértő magatartásáért a Shellt 25 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a versenyhatóság.

A kétségtelenül jelentős, folyamatos kutatási és fejlesztési tevékenység mellett a tények (különböző tesztek adatai) azt mutatták, hogy ugyan a Shell FuelSave termékekkel valóban elérhető a fogyasztók egy része számára akár tankonként 1 liternyi üzemanyag megtakarítás, a fogyasztók egy szintén nem elhanyagolható része nem ért el fogyasztáscsökkenést, áll a versenyhivatal közleményében.

Ezen eredmények miatt a GVH arra a megállapításra jutott, hogy a Shell Hungary Zrt. a fogyasztókat megtévesztette, amikor
- 2011. szeptember 6. és 2012 márciusa között egyes kereskedelmi kommunikációiban azt állította, hogy a Shell FuelSave Euro 95 és Diesel üzemanyagok használatával – akár tankonként 1 liter – üzemanyag is megtakarítható,
- 2012. március 21-től 2012 októberéig egyes kereskedelmi kommunikációiban azt állította, hogy a Shell FuelSave Euro 95 és Diesel üzemanyag alkalmazásával minden gépjármű esetében fogyasztáscsökkentés következik be.

A jogsértés miatt a GVH a Shell Hungary Zrt.-t 25 millió forint bírság megfizetésére kötelezte, figyelembe véve több körülményt is.

Frissítés - reagált a Shell

A Shell Hungary Zrt. nagyon csalódott a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése miatt, a vállalat véleménye szerint vállalatunk teljesen mértékben megfelelt a Magyarországon hatályos jogszabályoknak. A GVH döntés, amely szerint a Shell FuelSave üzemanyagok üzenetei – “Akár 1 liter megtakarítás tankonként” (2011) és “Fogyasztáscsökkentésre tervezve” (2012) – megtévesztőek voltak, álláspontjuk szerint nem helyes, és nem tükrözi azon tényeket és adatokat, amelyeket benyújtottunk az eljárás során.
A Shell szerint a fogyasztók továbbra is teljes bizalommal vásárolhatják a Shell FuelSave Euro 95 és Shell FuelSave Diesel üzemanyagokat. Bíznak a Shell FuelSave üzemanyagainkban, amelyek a magas minőségű üzemanyagok fejlesztése és gyártása iránti több mint 100 éves tapasztalat és elkötelezettség eredményei. A Shell közleménye szerint az üzemanyagok fejlesztése mögött egyedülálló technológiai szakértelem és évtizedes laboratóriumi és közúti kutatás-fejlesztési tevékenység áll. Állításainkat tesztelési módszereink igazolják, amelyek megfelelnek az iparág normáinak és gyakorlatának.  A társaság mérlegeli a döntéssel kapcsolatos összes lehetőségét.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!