3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése értelmében a Shell Hungary Zrt. megtévesztette a fogyasztókat, amikor a Shell FuelSave Euro 95 és Diesel üzemanyagokat népszerűsítő kampányában azt ígérte, hogy a termékek használatával fogyasztáscsökkentés érhető el. Jogsértő magatartásáért a Shellt 25 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a versenyhatóság.

A kétségtelenül jelentős, folyamatos kutatási és fejlesztési tevékenység mellett a tények (különböző tesztek adatai) azt mutatták, hogy ugyan a Shell FuelSave termékekkel valóban elérhető a fogyasztók egy része számára akár tankonként 1 liternyi üzemanyag megtakarítás, a fogyasztók egy szintén nem elhanyagolható része nem ért el fogyasztáscsökkenést, áll a versenyhivatal közleményében.

Ezen eredmények miatt a GVH arra a megállapításra jutott, hogy a Shell Hungary Zrt. a fogyasztókat megtévesztette, amikor
- 2011. szeptember 6. és 2012 márciusa között egyes kereskedelmi kommunikációiban azt állította, hogy a Shell FuelSave Euro 95 és Diesel üzemanyagok használatával – akár tankonként 1 liter – üzemanyag is megtakarítható,
- 2012. március 21-től 2012 októberéig egyes kereskedelmi kommunikációiban azt állította, hogy a Shell FuelSave Euro 95 és Diesel üzemanyag alkalmazásával minden gépjármű esetében fogyasztáscsökkentés következik be.

A jogsértés miatt a GVH a Shell Hungary Zrt.-t 25 millió forint bírság megfizetésére kötelezte, figyelembe véve több körülményt is.

Frissítés - reagált a Shell

A Shell Hungary Zrt. nagyon csalódott a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése miatt, a vállalat véleménye szerint vállalatunk teljesen mértékben megfelelt a Magyarországon hatályos jogszabályoknak. A GVH döntés, amely szerint a Shell FuelSave üzemanyagok üzenetei – “Akár 1 liter megtakarítás tankonként” (2011) és “Fogyasztáscsökkentésre tervezve” (2012) – megtévesztőek voltak, álláspontjuk szerint nem helyes, és nem tükrözi azon tényeket és adatokat, amelyeket benyújtottunk az eljárás során.
A Shell szerint a fogyasztók továbbra is teljes bizalommal vásárolhatják a Shell FuelSave Euro 95 és Shell FuelSave Diesel üzemanyagokat. Bíznak a Shell FuelSave üzemanyagainkban, amelyek a magas minőségű üzemanyagok fejlesztése és gyártása iránti több mint 100 éves tapasztalat és elkötelezettség eredményei. A Shell közleménye szerint az üzemanyagok fejlesztése mögött egyedülálló technológiai szakértelem és évtizedes laboratóriumi és közúti kutatás-fejlesztési tevékenység áll. Állításainkat tesztelési módszereink igazolják, amelyek megfelelnek az iparág normáinak és gyakorlatának.  A társaság mérlegeli a döntéssel kapcsolatos összes lehetőségét.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.