TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2012. február 7. 10:28

A magyar állam és a GYSEV Zrt. aláírta a 2015-ig szóló pályaműködtetési szerződést - közölte kedden a vasúttársaság.

A dokumentumot Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Dávid Ilona, a GYSEV elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével - tájékoztatott közleményében Rázó László, a GYSEV szóvivője.

A szerződés értelmében az állam 2015-ig 426,6 kilométer pályaszakasz működtetésével bízza meg a vasúttársaságot. Egyben arra is kötelezettséget vállal, hogy a működtetés során a bevételekkel nem fedezett, indokolt költségeket megtéríti.

A szerződés szerint a költségtérítés mértékét évente határozzák meg a felek, a vasúttársaság ez alapján kapja a következő évben a szükséges állami forrásokat. A cég egyben kötelezettséget vállal arra, hogy az érintett pályaszakaszokat a szerződésben meghatározott elvárások szerint működteti.

A GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a szerződés aláírásával hosszú távon kiszámíthatóvá, tervezhetővé válik a cég finanszírozása.

"A GYSEV tavaly októbertől a meglévő szakaszok mellett újabb 214 kilométer vonal üzemeltetését kezdte meg. Ezért is fontos, hogy most hosszú távú szerződést kötöttünk az állammal. Igyekeztünk eddig is jó gazdái lenni a ránk bízott vasútvonalaknak, szeretnénk, ha ez a jövőben is így maradna" - mondta a közlemény szerint a szerződés aláírása után Dávid Ilona elnök-vezérigazgató.

A GYSEV Zrt. 2011 októberében kezdte meg az üzemeltetést a Rajka-Porpác-Szombathely, a Szombathely-Kőszeg, valamint a Szombathely-Zalaszentiván vonalakon, december 11-én pedig a személyszállítást is átvette a MÁV-tól.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.