2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A magyar állam és a GYSEV Zrt. aláírta a 2015-ig szóló pályaműködtetési szerződést - közölte kedden a vasúttársaság.

A dokumentumot Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Dávid Ilona, a GYSEV elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével - tájékoztatott közleményében Rázó László, a GYSEV szóvivője.

A szerződés értelmében az állam 2015-ig 426,6 kilométer pályaszakasz működtetésével bízza meg a vasúttársaságot. Egyben arra is kötelezettséget vállal, hogy a működtetés során a bevételekkel nem fedezett, indokolt költségeket megtéríti.

A szerződés szerint a költségtérítés mértékét évente határozzák meg a felek, a vasúttársaság ez alapján kapja a következő évben a szükséges állami forrásokat. A cég egyben kötelezettséget vállal arra, hogy az érintett pályaszakaszokat a szerződésben meghatározott elvárások szerint működteti.

A GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a szerződés aláírásával hosszú távon kiszámíthatóvá, tervezhetővé válik a cég finanszírozása.

"A GYSEV tavaly októbertől a meglévő szakaszok mellett újabb 214 kilométer vonal üzemeltetését kezdte meg. Ezért is fontos, hogy most hosszú távú szerződést kötöttünk az állammal. Igyekeztünk eddig is jó gazdái lenni a ránk bízott vasútvonalaknak, szeretnénk, ha ez a jövőben is így maradna" - mondta a közlemény szerint a szerződés aláírása után Dávid Ilona elnök-vezérigazgató.

A GYSEV Zrt. 2011 októberében kezdte meg az üzemeltetést a Rajka-Porpác-Szombathely, a Szombathely-Kőszeg, valamint a Szombathely-Zalaszentiván vonalakon, december 11-én pedig a személyszállítást is átvette a MÁV-tól.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!