2011. szeptember 16. 06:10

Fellegi Tamás Moszkvában tárgyalt, egyebek között a Déli Áramlat gázvezeték megépítéséről a Gazprom elnökével.

Az orosz hírügynökség beszámolója szerint a nemzeti fejlesztési miniszter egyetértett Alekszej Millerrel abban, hogy a Fekete-tenger alatt futó, majd Dél- és Közép-Európa országait Oroszországgal összekötő gázvezeték megépítése jelentősen hozzájárul a dél-kelet- európai regionális együttműködés fejlesztéséhez. A cég sajtószolgálata arról is tájékoztatott, hogy befejező szakaszába jutott a Déli Áramlat a különböző szakaszok megvalósíthatósági tanulmányait is tartalmazó műszaki-gazdasági terv kidolgozása. 

A Gazprom 2009. március 10-én írta alá a Magyar Fejlesztési Bankkal az alap-megállapodást a Déli Áramlat földgázvezeték megépítésében való együttműködésről. 2010. január 29-én a Gazprom és a Magyar Fejlesztési Bank létrehozta a South Stream Hungary Zrt.-t, amelynek az a feladata, hogy biztosítsa a gázvezeték magyar szakaszának műszaki-gazdasági megvalósíthatóságát, finanszírozza az építést, és működtesse a gázvezetéket.     

Eközben az egyik tekintélyes orosz gazdasági lapban megjelent közlés szerint az EU energiaügyi biztosa az Európai Unió érdekeit sértőnek minősítette a Magyarországon is áthaladó Déli Áramlat gázvezetéket. Günther Oettinger egyenesen megfenyegette az orosz Gazpromot, hogy problémák lesznek a szerződésekkel, amennyiben a Déli Áramlat zavarni fogja a vetélytárs európai Nabucco vezetéket - írta csütörtökön a Kommerszant című orosz gazdasági lap.
 
MTI 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.