<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Száz "fejvadászát" elbocsátja, három műszaki irodáját pedig bezárja az amerikai Google internetes óriáscég.

A cég hivatalos blogján közzétett nyilatkozatban Laszlo Bock alelnök azt írta, hogy a kaliforniai székhelyű társaságnak jelenleg kevesebb munkaerőbővítéssel foglalkozó alkalmazottra van szüksége, de a vállalat jelenleg is vesz fel dolgozókat más pozíciókba.

A Google a külsős fejvadászaival megkötött szerződések felmondásával kezdte a hatékonyságnövelést, most azonban a világ gazdaságának további lassulása erőteljesebb lépéseket tett szükségessé. Elemzők szerint a leépítés mérete elhanyagolható, de jelzés értékű, a cég ugyanis első alkalommal végez alkalmazotti létszámcsokkentést. Ez annak jele, hogy az már az eddig töretlenül szárnyaló Google sem hisz a növekedésben.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.