<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az olimpia miatt kiírt busztenderen nyertes kínai gyárnak szállíthat speciális járműipari padlót a Graboplast Zrt. A győri cégnek legkésőbb májusban kell teljesen leszállítani a megrendelt mennyiséget. Önmagában az olimpiai játékok miatt eddigi kínai exportján felül 2500 autóbuszhoz szállíthat anyagot a cég, írja a Világgazdaság.

Herczig Péter, a társaság marketingmenedzsere elmondta: 2004 óta értékesítenek Kínában speciális PVC-padlóburkolókat sportlétesítményekbe, kórházakba, sportcsarnokokba, valamint a járműiparnak. A cég a szállítások nyomán komolyabb üzleti kapcsolatot is kiépített kínai járműgyártókkal.

A győri társaság Európán és a volt szovjet tagállamokon kívüli forgalma a teljes járműiparipadló-értékesítésben eléri a 60 százalékot, ennek felét Kínába szállítja a cég. A Graboplast teljes értékesítésén belül már mintegy 95 százalékot jelent az export.

A speciális padlók iránti jelentős keresletnövekedés miatt a társaság mintegy 2,5 milliárd költséggel kapacitásbővítő beruházást valósít meg Győrben, emellett teljesen felújítják a kisalföldi megyeszékhelyen lévő gyárat, s új technológiát is telepítenek, számol be a Világgazdaság.