1p

A Graboplast Padlógyártó Zrt. nagy értékre szóló keresetet nyújtott be a Pénz és Tőkepiaci Választottbírósághoz a Deutsche Bank magyarországi fióktelepével szemben - tájékoztatta a győri székhelyű cég közleményben.

A kereset alapja egy még 2008-ban megkötött devizavásárlási ügyletsorozat, amelynek eredményeként - a 2008 őszén bekövetkezett bankpiaci lassulás következtében - a Graboplast Zrt. veszteségeket szenvedett - írják.

A választottbírósághoz benyújtott kereset annak bizonyítására irányul, hogy a Deutsche Bank fenti eljárása nem felelt meg a rá vonatkozó jogszabályi, valamint szerződéses követelményeknek, továbbá hogy elutasító magatartásával a Deutsche Bank a Graboplast Zrt.-nek súlyos károkat okozott. Az eljárás lezárása és ítélethozatal az ügyben legkésőbb 2012 év végéig várható - olvasható a közleményben.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!