2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A Graboplast új, prémiumkategóriás padlókat gyártó üzeme 2014 tavaszán kezdheti meg a termelést Tatabányára tervezett gyárában – mondta Jancsó Péter elnök-vezérigazgató.

Közlése szerint a beruházás 5,6 milliárd forintos költségének harmadát uniós forrásból pályázták meg, a többire még keresik a finanszírozási lehetőséget. Akár állami szerepvállalással is finanszírozhatnák a fejlesztést úgy, hogy az állam kisebbségi tulajdonrészt szerez a társaságban – jegyezte meg a jelenleg hatszáznál több embert foglalkoztató társaság első embere.

Szinte biztos, hogy az új, 4500 négyzetméteres, csúcsminőségű padlólapokat gyártó üzemet a már másfél évtizede működő tatabányai gyáruk mellé építik, amelyben további legalább hetven embert alkalmaznak majd. A préselt mintás, a fa- vagy kőlaphoz nagyon hasonló luxury vinyl tile (LVT) burkolóelemek piaca a fejlett világban évi 100 millió négyzetméter. Ez évi 15 százalékkal bővül; ebből szeretnének maguknak három év alatt kiszakítani egy 2 millió négyzetméteres szeletet – jegyezte meg az elnök-vezérigazgató.

Megemlítette: a tatabányai telephely mellett szól, hogy fejlesztőik a győri központból 30-35 perc alatt elérhetik majd a gyárat, ezért sem akarták külföldre telepíteni az üzemet. A Graboplast azzal számol, hogy az év második felében megkezdődhet az építkezés, és közben már meg is rendelik az új üzembe kerülő gépeket.

A napokban közölte a Graboplast az MTI érdeklődésére, hogy a társaság tavalyi forgalma néhány százalékkal meghaladja a 2011. évi 16 milliárd forintos értéket. Az eladások 6-8 százalékát adó hazai piacon kétszámjegyű csökkenést kellett elkönyvelniük, miközben exportjuk nőtt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!