<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Egy konkrét ügyben lefolytatott vizsgálat eredményeként határozatban kötelezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a Groupama Biztosítót arra, hogy tartsa be a kárügyintézési határidőket - a határozat a felügyelet honlapján olvasható.

A bejelentő múlt év novemberében fordult a felügyelethez, mert kárának rendezése elhúzódott. A károsult múlt év április 4-én szenvedett balesetet, amit három nappal később bejelentett a Groupamának. Újabb három nappal később megtörtént a kárfelvétel, majd április 18-án helyszíni szemlére került sor.

A biztosító június 5-én kiegészítő nyilatkozatot kért a károsulttól, amelyet egy hónappal később kapott meg. A biztosító augusztus 8-án elutasította a kárigényt, mivel azt nem tartotta megalapozottnak.

A károsult azért fordult a felügyelethez, mert a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást szabályozó kormányrendelet a kár bejelentésétől számított három hónapban szabja meg annak rendezését. A felügyelet megállapította, hogy a biztosítónak július 7-ig kellett volna - indoklással ellátott - választ adnia ügyfelének, amelyben közli, hogy nem ismeri el a kárt.

Az egy hónapos késedelem miatt hozott határozatot a PSZÁF, amelyben kötelezte a Groupama Biztosítót arra, hogy tartsa be a kárügyintézési határidőket.

MTI/Menedzsment Fórum