2p

Egy konkrét ügyben lefolytatott vizsgálat eredményeként határozatban kötelezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a Groupama Biztosítót arra, hogy tartsa be a kárügyintézési határidőket - a határozat a felügyelet honlapján olvasható.

A bejelentő múlt év novemberében fordult a felügyelethez, mert kárának rendezése elhúzódott. A károsult múlt év április 4-én szenvedett balesetet, amit három nappal később bejelentett a Groupamának. Újabb három nappal később megtörtént a kárfelvétel, majd április 18-án helyszíni szemlére került sor.

A biztosító június 5-én kiegészítő nyilatkozatot kért a károsulttól, amelyet egy hónappal később kapott meg. A biztosító augusztus 8-án elutasította a kárigényt, mivel azt nem tartotta megalapozottnak.

A károsult azért fordult a felügyelethez, mert a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást szabályozó kormányrendelet a kár bejelentésétől számított három hónapban szabja meg annak rendezését. A felügyelet megállapította, hogy a biztosítónak július 7-ig kellett volna - indoklással ellátott - választ adnia ügyfelének, amelyben közli, hogy nem ismeri el a kárt.

Az egy hónapos késedelem miatt hozott határozatot a PSZÁF, amelyben kötelezte a Groupama Biztosítót arra, hogy tartsa be a kárügyintézési határidőket.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!