TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az amerikai Hewlett-Packard (HP) számítástechnikai és informatikai konszern stratégiai fontosságú, kiemelt globális rangra emelte magyarországi érdekeltsége budapesti szolgáltató központját - tájékoztatta az MTI-t a HP Magyarország kommunikációs partnere kedden.

A HP összesen nyolc globális szolgáltató központot tart fenn, egyebek között Dublinban és Kuala Lumpurban. A budapesti szolgáltató központ 19 nyelven a világ 15 országában nyújt infrastruktúra-üzemeltetési és üzletifolyamat-támogatást a HP gyógyszer-, élelmiszer- és energiaiparban, a gyártásban, illetve a kommunikációs és pénzügyi szektorban tevékenykedő partnereinek.

A magyarországi központról kapott pozitív nemzetközi visszajelzések alapján a HP Magyarország jó esélyt lát a szolgáltató tevékenység további bővítésére. Az itteni feltételek jó lehetőséget adnak arra, hogy "Magyarország globális nagyhatalommá váljon a szolgáltató ágazatban" - mondta Gonda Gábor, a HP Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A HP Magyarország összesen 2300 embert foglalkoztat. Közülük 1500 dolgozik az anyavállalat stratégiai fontosságú egységévé (Shared Service Center, SSC) előléptetett budapesti szolgáltatási központjában. Tavaly a HP Magyarország 114 milliárd forint árbevételre tett szert, ebből 74 milliárd forint volt az exportbevétel.

A HP Magyarország a globális rangra emelt szolgáltató központ mellett nyomatató- és PC-kereskedelmi, nagyvállalati számítástechnikai infrastruktúra-beszállító, illetve szoftver szolgáltató, valamint gyártó tevékenységet is folytat. A világ minden tájára szalagos adathordozókat szállító üzem 2012-ben állította elő a 2,5 milliomodik terméket.

Az anyavállalat, a HP a világ több mint 70 országában van jelen, alkalmazottainak száma meghaladja a 300 ezret. A konszern 2012-ben 120 milliárd dollár forgalmat ért el.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.