<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Honda Accord nem hozta a várt számokat Európából, így megszüntetik értékesítését.

Feladja a harcot a Honda a felső-közép kategóriában, ugyanis nem bírja a versenyt a német riválisokkal, legalábbis itt Európában. A cég úgy látja, hogy ha a prémium szegmens képviselői, mint a 3-as BMW és a Mercedes C-osztály, még az olyan kedvelt modelleket is meg tudják szorongatni, mint a VW Passat vagy a Ford Mondeo, akkor nekik nem éri meg versenyre kelni az öreg kontinens vevőiért – írja az Autonews.

Leon Brannan, a cég nagy-britanniai igazgatója szerint azt a kategóriát, amelyben az Accord is indult, a céges flottaértékesítések mozgatják és a német prémiumgyártók dominanciája megkérdőjelezhetetlen.

A Honda Accord 1977-ben debütált Európában, a gyártás pedig 1992-ben indult az angliai Swindonban. 2000-ben azonban a termelést Japánba helyezték és mikor a jen erősödni kezdett már nem tudtak olyan kedvezményeket kínálni a vevőknek, amelyek tartósan versenyképes alternatívát jelentettek volna az európaiaknak.  

hirdetés

A Jato Dynamics adatai szerint az Accord eladásai 19 százalékkal estek tavaly (szerk.: bár ebben nyilván az is benne volt, hogy a kocsi megérett volna egy modellváltásra).

A Honda volt egyébként azon kevés gyártók egyike, amely tavaly csökkentette eladásait, ami egy éledező európai piacon valóban baljós jel. A cég most azokra a szegmensekre koncentrál majd, amelyek húzzák a piacot. Ilyen lesz a hamvaiból feléledő HR-V, amely az Opel Mokkát és a Renault Capturt igyekszik megszorongatni, de csatába küldi a modellfrissített nagyobb testvér CR-V-t is.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.