2008. november 21. 11:34

Termeléscsökkentési tervének keretében ötven napra bezárja swindoni gyárát a Honda az Egyesült Királyságban.

Az ötven napos leállás azt jelenti, hogy a gyár 2009 februárjában és márciusában egyáltalán nem üzemel, számol be a BBC News.

Az autók iránti kereslet világszerte jelentősen visszaesett, ezért a Honda úgy döntött, Európában és Japánban 61 ezerrel csökkentik a termelést.

A döntés értelmében 21 ezerrel kevesebb gépkocsit készítenek a wiltshire-i üzemben is, ahol a népszerű Civic modelt gyártják. A most bejelentett kapacitás-csökkentéssel a teljes éves termelést mintegy 140 ezer autóval vették vissza.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.