2010. május 25. 11:34

A Honda két éven belül 36 százalékkal kívánja bővíteni gyártókapacitását Kínában - közölte Ito Takanobu, a Honda Motor elnöke kedden a dél-kínai Kuangcsouban (Guangzhou).

Japán második legnagyobb autógyártója a világ legnagyobb autópiacán 2012-ig 830 ezerre tervezi növelni kapacitását. Kuangcsoui vegyesvállalata egy éven belül megduplázza - 240 ezerre növeli - a termelést, egy másik vegyesvállalata pedig hamarosan megkezdi a gyártást. A Honda azt is bejelentette, hogy a következő három évben három hibrid autótípussal kíván megjelenni a kínai piacon.

"Beruházásainkkal egyértelműen nagyobb piaci részesedéshez fogunk jutni" - erősítette meg a kuangcsoui társvállalat igazgatója, Csang Fang-jo (Zhang Fangyou). A Honda jelenleg összesen 610 ezer autó gyártására képes évente Kínában és tavaly 676.223 darabot értékesített. 22,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.