2p

A KBC Private Equity NV (KBC PE) befektetési társaság megvásárolta a Gulliver és Star Toys Kft száz százalékát a tulajdonos magyar magánszemélyektől, miután az ügyletet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta - közölte a két társaság közleményben csütörtökön az MTI-vel.

A Kovács és Kovalcsik házaspárok által 1989-ben indított játék kis- és nagykereskedési vállalkozások 2007-ben várhatóan 5,5 milliárd forint konszolidált árbevételt érnek el.

Az árat nem közölték. Bodor András, a KBC PE Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója az MTI kérdésére annyit mondott: a magyarországi befektetések értéke nem éri el a KBC PE 450 millió euró értékű összes befektetésének 10 százalékát. A most megvásárolt Gulliver és Star Toys cégek mellett a Grafika Press Nyomdaipari Zrt. a KBC PE másik befektetése Magyarországon. A KBC PE portfoliójában 65 aktív befektetés van.

A Gulliver csoport az elmúlt 19 év alatt öt raktáráruházból és 15 kiskereskedelmi szaküzletből álló vállalkozássá vált - áll a közleményben. Az alapvetően saját forrásokból finanszírozott cégcsoport konszolidált árbevétele 2006-ban meghaladta az öt milliárd forintot, és Magyarországon vezető a játékkereskedelmi piacon. A továbbiakban a KBC PE tőkeháttere lehetővé teszi a kis- és nagykereskedelmi bolthálózat országos, valamint határon átnyúló bővítését is.

Floris Vansina, a KPC PE ügyvezető igazgatója elmondta: "A Gulliver akvizíció a KBC Private Equity második magyarországi tranzakciója rövid időn belül. ... vonzó a külföldi terjeszkedés lehetősége is." Kovalcsik Péter, a Gulliver Kft értékesítési igazgatója hozzátette: "A KBC PE, mint pénzügyi befektető ... elősegíti, hogy a jelentősen megnőtt vállalatcsoport hatékonyabban ... tudjon működni, illetve tovább terjeszkedni a régióban."

A tranzakcióban a Magánbankár Partners volt az eladók pénzügyi tanácsadója.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!