2011. szeptember 5. 08:10

Kovács Csaba személyében új igazgatóval bővül a KPMG energetikai és közüzemi tanácsadó csoportja. A szakember korábban a Magyar Energia Hivatal elnökhelyettesi pozícióját töltötte be.

Kovács Csaba (35) 2011. szeptember 1-jétől igazgatóként csatlakozott a KPMG budapesti energetikai és közüzemi tanácsadó csoportjához. A szakember elsődleges feladata a hazai és nemzetközi energetikai ügyfelek számára nyújtott regulációs tanácsadási szolgáltatások bővítése.

Kovács Csaba a KPMG-hez történő csatlakozását megelőzően a Magyar Energia Hivatal elnökhelyettesi pozícióját töltötte be. A hazai vezetékes energiapiacot felügyelő szabályozó hatóságnál gazdasági elemzőként kezdte pályafutását, később osztályvezetői, majd 2009-ben elnökhelyettesi kinevezést kapott. Az Energia Hivatalnál eltöltött több mint egy évtizedes munkája során a hazai és nemzetközi energetikai szektor meghatározó szereplőivel, különböző érdekképviseleti szervezetekkel és a társhatóságokkal együtt dolgozva jelentős iparági tapasztalatokra tett szert. Hatásköre kiterjedt az árszabályozási és tarifaszámítási feladatokra, a megújulóenergia-támogatási rendszerekre, az emisszió-kereskedelmi valamint az energiapiaci modellezést érintő kérdésekre, és gyakorlatilag a magyar energiaszektor összes kulcsfontosságú szabályozási területével foglalkozott. Aktívan részt vett a szabályozó hatóságok nemzetközi szervezeteinek munkájában; számos fórumon (konferenciák, tréningek, energiapiaci képzések) meghívott előadóként szerepelt.

A KPMG budapesti irodájának kiemelt iparági fókuszú, kizárólag energetikai ügyfelekre specializálódott csoportja stratégiai szerepet tölt be a KPMG világában. 2009 óta működik Budapesten a KPMG belső, globális energetikai és közüzemi információ- és tudásmenedzsment központja (Global Power & Utilities Knowledge and Resource Center) Kiss Péter, partner vezetésével.

Kovács Csaba igazgatóként történő csatlakozásával a KPMG energetikai és közüzemi tanácsadó csoportja a kiemelt hazai és nemzetközi energetikai projektekhez nyújtott stratégiai, tranzakciós, vállalatfinanszírozási, szervezet-átalakítási és kockázatkezelési tanácsadás mellett a szabályozási kérdéseket érintő projektek kapcsán is kimagasló szintű tanácsadási szolgáltatásokat biztosít ügyfeleinek. Kovács Csaba kiterjedt iparági tapasztalatának köszönhetően, az alább felsorolt területeken támogatja Ságodi Attila és Kiss Péter, energetikai partnerek munkáját.

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.