TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. március 7. 09:45

A világ legnagyobb luxusipari társasága, a Louis Vuitton táskákról is ismert francia LVMH csoport többségi részesedést vásárol az órákat és ékszereket családi vállalkozásban gyártó olasz Bulgariban.

A cég 50,45 százaléka részvénycserével kerül az LVMH-hoz. Az alapító család 16,5 millió LVMH-papírt kap a 152,5 millió Bulgari-részvényből álló csomagjáért cserébe.

A francia társaság a világhírű olasz cég egészére pályázik, részvényenként 12,25 eurós ajánlatot tesz a Bulgari papírokra, ami 60 százalékos felárat jelent az utóbbi egy hónap átlagos árfolyamához képest.

A Bulgari hétfőn kiadott közleménye szerint az ügylet a társaság hosszú távú fejlődését szolgálja. A részvénycserével a Bulgari família a második legnagyobb családi részvényes lesz az LVMH-ban, 3 százalékos tulajdonrésszel. Az első a leggazdagabb francia, Bernard Arnault, a jelenlegi vezérigazgató, aki 20 milliárd dollár értékű óriásvállalatot épített fel az 1987-ben alapított LVMH-ból.

A Louis Vuitton mellett luxusmárkák tucatjait - például a TAG Heuer karóra- és a Dom Pérignon pezsgőmárkát - egyesítő LVMH legutóbb a Hermesbe szállt be. A selyemsálakról és retikülökről híres cégben 1,45 milliárd euróért 14,2 százalékot szerzett, részesedését pedig részvényopciók lehívásával 17,1 százalékra növeli. A LVMH így a társaság második legnagyobb részvényese lesz az ugyancsak francia Hermes család után, amelynek tagjai együtt több mint 70 százalékot birtokolnak.

Az új szerzemény, a Bulgari 1884 óta működik. Egy görög bevándorló, Sotirios Bulgari alapította. Első üzletét 1905-ben nyitotta a római Via Condottin. Azóta több mint 260 Bulgari márkabolt nyílt világszerte.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.