2011. március 23. 16:10

Az orosz LUKOIL, amely Bulgária egyetlen olajfinomítójának a tulajdonosa, egy hónapra befagyasztja az üzemanyagok kiskereskedelmi árát.

Az azonnal hatályba lépett döntést az után jelentették be, hogy a bolgár kormány képviselői tárgyalásokat folytattak a céggel.

Szimeon Djankov bolgár pénzügyminiszter szerdán arról is beszámolt, hogy több más cég is hasonló döntés meghozatalát fontolgatja. Rámutatott továbbá: a költségek mérséklése céljából a kormány engedélyezi az üzemanyag-értékesítőknek, hogy csökkentsék a kötelező üzemanyag-tartalékot.

Március elején több ezren tüntetek Bulgáriában a magas üzemanyagárak miatt, és újabb megmozdulást tartanak március 27-én a tervek szerint.

Februárban az éves szintű fogyasztó árindex 5,2 százalékra nőtt Bulgáriában, elsősorban az élelmiszerek és az üzemanyagok árának emelkedésére.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.