TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. március 23. 16:10

Az orosz LUKOIL, amely Bulgária egyetlen olajfinomítójának a tulajdonosa, egy hónapra befagyasztja az üzemanyagok kiskereskedelmi árát.

Az azonnal hatályba lépett döntést az után jelentették be, hogy a bolgár kormány képviselői tárgyalásokat folytattak a céggel.

Szimeon Djankov bolgár pénzügyminiszter szerdán arról is beszámolt, hogy több más cég is hasonló döntés meghozatalát fontolgatja. Rámutatott továbbá: a költségek mérséklése céljából a kormány engedélyezi az üzemanyag-értékesítőknek, hogy csökkentsék a kötelező üzemanyag-tartalékot.

Március elején több ezren tüntetek Bulgáriában a magas üzemanyagárak miatt, és újabb megmozdulást tartanak március 27-én a tervek szerint.

Februárban az éves szintű fogyasztó árindex 5,2 százalékra nőtt Bulgáriában, elsősorban az élelmiszerek és az üzemanyagok árának emelkedésére.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.