TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. március 10. 15:43

A Lukoil, a második legnagyobb orosz olajtermelő a vártnál kisebb adózott eredményt jelentett a tavalyi évről csütörtökön.

A legnagyobb magánkézben lévő orosz olajcég profitja 29 százalékkal 9,01 milliárd dollárra emelkedett amerikai számviteli szabvány (GAAP) szerint. A szakértők 9,36 milliárd dollárral számoltak.

A Lukoil kamat-, adófizetés, amortizáció és értékcsökkenés előtti nyeresége (EBITDA) 19 százalékkal 16,05 milliárd dollárra emelkedett, szintén elmaradt a szakértői várakozásoktól, amelyek 16,15 milliárd dollárról szóltak.

A cég bevétele 29 százalékkal 105 milliárd dollárra emelkedett tavaly.

A Lukoil árfolyama 1 százalékkal 2.022 rubelre (71,0 dollár) csökkent az adatismertetés után a moszkvai értéktőzsdén.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.