2007. október 18. 10:09

A Scaniának ajánlatot kellene tennie német versenytársára, a MAN-ra, állítja a svéd teherautógyártó két legnagyobb részvényese, a Volkswagen AG és az Investor AB.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Egyelőre minden érintett elhatárolódott az ügylet megerősítésétől. A Volkswagen (VW) 36,4 százalékos, míg az Investor és a Wallenberg Foundations összesen 30,6 százalékos részesedést birtokol a Scaniában, jelenti Dagens Industri svéd újságra hivatkozva a Reuters hírügynökség.

A Scania ajánlata fordíthatna a német versenytársával folytatott küzdelmen: tavaly a MAN ugyanis 10 milliárd eurós ellenséges felvásárlási ajánlatot tett a svéd vállalatra.

A felvásárlást erősen ellenezte a Scania menedzsmentje és az Investor, de a svéd és német teherautógyárak legnagyobb részvényesének számító VW véget vetett az ügynek, miután nem támogatta az ajánlatot.

Azóta az ügy résztvevői barátságos megállapodást kötöttek, hogyan tudnák egyesíteni a két vállalatot, mellyel megalkotnák Európa legnagyobb teherautó gyártóját.

Menedzsment Fórum