2009. június 18. 04:16

Nincs pénze az RTL Klub csatornát üzemeltető Magyar RTL (M-RTL) Televízió Zrt.-nek a tavalyi év 4,7 milliárd forintos rekordnyereségének osztalékként való kifizetésére, a profitot eredménytartalékba helyezték, tudta meg a Világgazdaság.

A társaság jegyzőkönyve szerint "A közgyűlés úgy határoz, hogy nem fizet osztalékot, tekintettel arra, hogy az M-RTL-nek nem áll megfelelő mennyiségű készpénz a rendelkezésére... ."

Az osztalékfizetés egyelőre csak elmarad, nem került le teljesen a napirendről, mivel "Amennyiben … egy későbbi időpontban … megfelelő mennyiségű készpénz áll az M-RTL rendelkezésére, úgy a részvényesek az eredménytartalék terhére osztalékelőleg kifizetéséről döntenek, arra törekedve, hogy a 2008. üzleti évre vonatkozó adózás utáni eredmény legalább 80 százaléka kifizetésre kerüljön."

Az idei évet – a mérleg tanúsága szerint – az M-RTL 2,6 milliárd forintos készpénz- állománnyal kezdte. Az első negyedévben – a válság nyomán – 16 százalékkal maradt el a társaság kereskedelmi árbevétele a tavalyi év referencia-időszakában regisztrált értéktől, ez a cég hivatalos közlése szerint egymilliárd forintot jelentett, írja a Világgazdaság.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés