<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nincs pénze az RTL Klub csatornát üzemeltető Magyar RTL (M-RTL) Televízió Zrt.-nek a tavalyi év 4,7 milliárd forintos rekordnyereségének osztalékként való kifizetésére, a profitot eredménytartalékba helyezték, tudta meg a Világgazdaság.

A társaság jegyzőkönyve szerint "A közgyűlés úgy határoz, hogy nem fizet osztalékot, tekintettel arra, hogy az M-RTL-nek nem áll megfelelő mennyiségű készpénz a rendelkezésére... ."

Az osztalékfizetés egyelőre csak elmarad, nem került le teljesen a napirendről, mivel "Amennyiben … egy későbbi időpontban … megfelelő mennyiségű készpénz áll az M-RTL rendelkezésére, úgy a részvényesek az eredménytartalék terhére osztalékelőleg kifizetéséről döntenek, arra törekedve, hogy a 2008. üzleti évre vonatkozó adózás utáni eredmény legalább 80 százaléka kifizetésre kerüljön."

Az idei évet – a mérleg tanúsága szerint – az M-RTL 2,6 milliárd forintos készpénz- állománnyal kezdte. Az első negyedévben – a válság nyomán – 16 százalékkal maradt el a társaság kereskedelmi árbevétele a tavalyi év referencia-időszakában regisztrált értéktől, ez a cég hivatalos közlése szerint egymilliárd forintot jelentett, írja a Világgazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.