TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Nincs pénze az RTL Klub csatornát üzemeltető Magyar RTL (M-RTL) Televízió Zrt.-nek a tavalyi év 4,7 milliárd forintos rekordnyereségének osztalékként való kifizetésére, a profitot eredménytartalékba helyezték, tudta meg a Világgazdaság.

A társaság jegyzőkönyve szerint "A közgyűlés úgy határoz, hogy nem fizet osztalékot, tekintettel arra, hogy az M-RTL-nek nem áll megfelelő mennyiségű készpénz a rendelkezésére... ."

Az osztalékfizetés egyelőre csak elmarad, nem került le teljesen a napirendről, mivel "Amennyiben … egy későbbi időpontban … megfelelő mennyiségű készpénz áll az M-RTL rendelkezésére, úgy a részvényesek az eredménytartalék terhére osztalékelőleg kifizetéséről döntenek, arra törekedve, hogy a 2008. üzleti évre vonatkozó adózás utáni eredmény legalább 80 százaléka kifizetésre kerüljön."

Az idei évet – a mérleg tanúsága szerint – az M-RTL 2,6 milliárd forintos készpénz- állománnyal kezdte. Az első negyedévben – a válság nyomán – 16 százalékkal maradt el a társaság kereskedelmi árbevétele a tavalyi év referencia-időszakában regisztrált értéktől, ez a cég hivatalos közlése szerint egymilliárd forintot jelentett, írja a Világgazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.