<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A Malév római, milanói és velencei járatait nem érinti az olasz Alitalia hétfőn 10 órától kezdődő négy órás figyelmeztető sztrájkja, de a két légitársaság székmegosztással üzemelő egyik római járata, illetve a saját jogon repülő Alitalia-járat esetleges törléséről még nem kapott értesítést se a Malév, se a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt.

Németh Krisztina, a Malév, és Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője elmondta, hogy a reggeli járatok rendben elindultak és meg is érkeztek a célállomásokra.   

Az alig egy hete  hivatalosan újraindult Alitalia dolgozói hétfőn délelőtt 10 órától négy órás figyelmeztető sztrájkot tartanak, tiltakozva amiatt, hogy az új tulajdonosok nem átlátható munkaszerződésekkel és feltételekkel foglalkoztatják a régi Alitaliától - illetve az Air One légitársaságtól - átvett dolgozókat.

A hétfői figyelmeztető sztrájk után a szakszervezetek 24 órás munkabeszüntetést is terveznek, ennek időpontját azonban még nem hozták nyilvánosságra. A szakszervezetek szerint az Alitaliát újjászervező CAI befektetőcsoport anélkül alkalmazza a légitársaság 12.500 dolgozóját, hogy átlátható munkafeltételeket rögzítettek volna. Sokakat csak ideiglenes szerződéssel foglalkoztatnak, és bizonytalanság uralkodik egyes részlegek jövőjével kapcsolatban is.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.