<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A német Metro kereskedelmi hálózat 2012-ig 15 ezer embert akar elbocsátani nagyszabású átalakítási programja keretében, ez a globális személyi állomány 5 százaléka, mondta el a Reuters hírügynökségnek egy vállalathoz közel álló, meg nem nevezett tájékoztató.

A Metro a hétfőn bejelentett Shape 2012 elnevezésű átszervezési program révén 1,5 milliárd euróval akarja növelni a társaság profitját 2012-re.

Ennek nagyjából a fele származna a költségek megtakarításából, egyebek mellett a nem megfelelően teljesítő üzletrészek eladásából, illetve a személyi állományban várható változtatásokból. Ezen felül a termelékenység javításával, illetve egyéb profitnövelő intézkedésekkel akarja elérni a tervezett nyereségjavulást a társaság.

A Metro csoport 5,9 százalékkal 68 milliárd euróra növelte forgalmát tavaly 2007-hez képest, és a profit emelkedését is összhangban várják a forgalom növekedésével. A cég éves eredményjelentése március 24-én várható.

A Metro nemzetközi eladásai 8,5 százalékkal nőttek egész évben, 41,3 milliárd euróra. A nemzetközi eladások növekedését erősen segítette a 6,6 százalékos kelet-európai eladásbővülés, és a 27 százalékos ázsiai növekedés.

A Metro csoportnál október elején már közölték, hogy több száz munkahely megszűntetését tervezik németországi Cash and Carry nagykereskedelmi üzletágukban, és a költségek csökkentése, az eredmény javítása érdekében a vezetés további leépítéseket tervez.
 
A cégcsoporthoz a Metro Cash and Carry áruházakon kívül a Real, a Media Markt, a Saturn és a Galeria Kaufhof áruházak tartoznak. A Metro - a világ öt vezető kiskereskedelmi hálózatának egyikeként 32 országban 2200 üzletet tart fenn 300 ezer dolgozóval.

MTI/ Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.