2011. június 13. 06:46

A Mitsubishi Motors japán járműgyártó azzal számol, hogy 25 százalékkal 50 milliárd jenre (622 millió dollár) nő a működési eredménye az áprilissal kezdődött egy évben részben eladásainak a bővülésére.

A Reuters által megkérdezett elemzők jóval kisebb, 32,1 milliárd jen működési eredményt vártak a folyó pénzügyi évre. A Mitsubishi árfolyama közel 1 százalékos pluszban állt röviddel a tokiói értéktőzsde hétfői kereskedésének a leállítása előtt.

A járműgyártó 40 milliárd jen működési eredménnyel zárta az előző pénzügyi évet, ami háromszorosa az egy évvel korábbinak. A múlt évi eredmény április végi ismertetésekor a Mitsubishi nem adott előrejelzést az idei évre a március 11-ikei földrengés akkor még kiszámíthatatlan következményei miatt.

Hétfőn azonban a Mitsubishi Motors már úgy vélte, hogy a szeptember végén záródó pénzügyi első félévben a termelése a földrengés előtti szint 90 százalékára áll vissza, a második félévben pedig meghaladja majd az előző évit. A cég most azzal számol, hogy az idei eladása 9 százalékkal 1,1 millió járműre nő, ezen belül az észak-amerikai értékesítése 15 százalékkal bővül, a világ többi térségében - Japánt és Európát nem számítva - 13 százalékkal emelkedik.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.