2016. május 25. 15:31

Az üzemanyag-fogyasztási botrány várható költségei miatt felülvizsgálta tavalyi eredményét, és céltartalékkal csökkentette nyereségét a Mitsubishi Motors autógyár.

A Mitsubishi Motors Corp. 19,1 milliárd jen (173 millió dollár) céltartalékot különített el a márciussal zárult pénzügyi év eredményének terhére az üzemanyag-fogyasztási botrány várható költségeinek fedezeteként.

Ezekre a nőkre vágynak a pénzéhes férfiak

A Mitsubishi közleménye szerint a tétel magában foglalja a botrányban érintett négy miniautó-modell tulajdonosainak kártalanítására szánt összeget is.  A Mitsubishi Motors április 27-i beszámolójában 89,09 milliárd jen csoport szintű nettó nyereséget jelentett a 2015/16-os pénzügyi évre. A céltartalék beszámításával a Mitsubishi tavalyi nyeresége 72,58 milliárd jenre módosult, ami az előző évhez képest 38,6 százalékos csökkenés.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.