1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A horvát INA olajtársaság részvényeire cserélné 21 százaléknyi Mol-részvényét az orosz Szurgutnyeftegaz (Szurgut), amiről levélben értesítette a horvát kormányt - írja a Napi Gazdaság pénteki számában.

A lap emlékeztet arra, hogy Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója egyértelműen tagadta, hogy a magyar olajcégnek szándékában állna ilyen cserébe belemenni.

A horvát kormány a felügyelő bizottságban személyi változtatásokra utasította az INA-t. A Napi Gazdaság cikke szerint a két hír egyértelműen mutatja, hogy a horvát politkában lezajlott személyi változások elérték az INA-t is, amelyben a horvát állam 44,8 százalékos tulajdonnal rendelkezik.

A lap megjegyzi, hogy Damír Polancec, a horvát kormány októberben lemondott miniszterelnök-helyettesének visszahívása a felügyelőbizottságból vélhetően megnehezíti a Mol dolgát Horvátországban. Korábban ugyanis ő volt az egyik főszereplője annak a tárgyalássorozatnak, amely a Mol és a horvát kormány között zajlott az INA gázüzletágáról.

Október végén a német Handelsblatt jegyzetírója mutatott rá, hogy a térségben folyó energiapolitika sakkjátszma következő nagy lépése lesz az INA részvények cseréje.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!