1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az orosz és a magyar kormányfő kedden tárgyalt a Surgutneftegas(Szurgutnyeftyegaz) Mol-részesedésének a kérdéséről, és további megbeszélésekre kerül sor - közölte az orosz kormányfő sajtótitkára.

"A Mol-kérdésről tárgyaltak, a megbeszélések folytatódnak" - mondta Dmitrij Peszkov a Reutersnak Vlagyimir Putyin orosz és Orbán Viktor magyar miniszterelnök keddi moszkvai megbeszélései után. Ugyanezt idézte a Dmitrij Peszkovtól az orosz Interfax hírügynökség is.

Ezzel kapcsolatban a Vesztyi.Ru orosz hírportál emlékeztetett Vlagyimir Putyin múlt héten pénteken tett kijelentésére. Az orosz kormányfő a legnagyobb német vállalatok vezetőivel tartott találkozón akkor azt mondta, hogy "a legnagyobb kőolajtermelő magánvállalatunk, a Surgutneftegas megvette a magyar Mol 20 százalékát. Mindent elkövetnek, hogy képviselőit kiszorítsák, ne engedjék be őket a társaság vezető testületeibe, és ez megszeg minden törvényt és szabályt".

A Surgutneftegas 2009 tavaszán vette meg az osztrák OMV-től a Mol 21,2 százalékos pakettjét 1,4 milliárd euróért, amit a Mol barátságtalan lépésnek tekintett.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!