2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Sem július 20-ra, sem későbbi időpontra nem volt az alapszabályban rögzített feltételekkel meghirdetett igazgatósági ülése a nyugat-szibériai Zapadno-Malobalikszkoje olajmezőt működtető, felerészt magyar, felerészt orosz tulajdonú vállalat, a ZMB igazgatótanácsának - közölte hivatalos álláspontját a Mol csütörtökön az MTI-vel.

A közös vállalat a magyar Molé és az orosz Russnefté (Russznyefty), mindkét cég 3-3 fővel képviselteti magát az igazgatótanácsban.

A Mol annak kapcsán adott ki közleményt az igazgatósági ülésről, hogy a napokban az orosz sajtóban megjelent: a ZMB igazgatótanácsa hétfőn megvizsgálta volna egy gázturbinás erőmű építésének lehetőségét, hogy ne vonják vissza tőle a kitermelési engedélyt. Az előzményekhez tartozik, hogy az ásványkincsekkel foglalkozó Rosnedra orosz állami ügynökség e hónap elején fél évet adott a vegyesvállalatnak arra, hogy oldja meg a kőolajjal együtt feltörő földgáz hasznosítását.

A Kommerszant című orosz lap kedden az orosz társtulajdonostól szerzett értesülésre hivatkozva már arról írt: a magyar Mol nem vett részt a ZMB igazgatótanácsának hétfőre hirdetett ülésén, ezért az értekezlet elmaradt, az igazgatótanácsot hamarosan újra összehívják.

A Mol közölte: hétfőre nem volt az alapszabályban rögzített feltételekkel meghirdetetett igazgatósági ülés. "A ZMB alapszabálya szerint igazgatósági ülést jogszerűen csak a ZMB igazgatóságának elnöke hívhat össze, az igazgatósági ülést legalább 10 munkanappal megelőzően. Mivel a sajtó által hivatkozott estekben ez nem történt meg, így a jogszerűség nem áll fenn" - olvasható a közleményben. 

Hozzáteszik: a ZMB igazgatóságának elnöke az alapszabálynak megfelelően 2009. július 22-én körszavazásra bocsátotta az Orosz Föderáció Bányahatósága (Rosnedra) jegyzőkönyvében szereplő hiányosságok kiküszöböléséhez szükséges határozati javaslatokat. A szavazólapok visszaküldésére 2009. augusztus 4-én moszkkvai idő szerint 15 óráig van lehetősége az igazgatósági tagoknak.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!