2011. március 29. 10:46

A gyártásmennyiség alapján második legnagyobb japán autógyár, a Nissan, keddi bejelentése szerint heteken belül teljesen helyreállítja termelését.

A Nissan egyik vezetője - aki a The Wall Street Journalnak nyilatkozott - elmondta; egyelőre még korai pontos dátumhoz kötni a teljes termelési kapacitás visszaállítását, de ez már csak hetek, és nem hónapok kérdése. Egyelőre azonban nem kívánt nyilatkozni a Nissan veszteségeinek nagyságát illetően.

A japán Nissan Motor Co. autógyár adózott eredménye 78 százalékkal szökött fel a vállalat decemberben zárt harmadik pénzügyi negyedévében. Az erős jenárfolyam hátrányos hatását bőven ellentételezte a fejlődő piacokon rohamosan növekvő kereslet járművei iránt. Az október-decemberi negyedévben a Nissan 80,07 milliárd jen adózott eredményt ért el az előző évi 44,97 milliárd után.

Az értékesítési árbevétel 5,3 százalékkal 2,103 billió (ezer milliárd) jenre emelkedett az egy évvel korábbi 1,996 billióról, az üzleti eredmény viszont 15 százalékkal 114,00 milliárd jenre csökkent 134,07 milliárdról.

A Nissan utolsóként tette közzé negyedéves eredményét a három nagy japán autógyár közül. Nyereségének növekedésében messze maga mögé utasította a Toyota Motor Corp. és a Honda Motor Co. autógyárat, amelyek 40 százalékos nyereségcsökkenésről számoltak be.

A 43 százalékban a Renault tulajdonában lévő Nissan, az eladási darabszám szerint második legnagyobb japán autógyártó vállalat a negyedéves mérleg kedvező alakulása alapján javította éves előrejelzését is. A márciusban záruló pénzügyi évre a Nissan 315 milliárd jen adózott eredményt és 535 milliárd jen üzleti eredményt vár 8.800 milliárd jen értékesítési árbevétel mellett.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.